PEČIVO

… jde to i bez lepku

KETO CHLEBA

200 g sýra halloumi

2 lžičky psylia

3 vajíčka

Já přidala ještě trochu kmínu do těsta a vršek můžete posypat mákem.
Postup je velice snadný, natrhaný sýr (jde i rozmixovat) smícháte s vejci a psyliem. Na pečicí papír vytvarujete 6 placek a dáte péct do trouby na 15min při 200st😉

Inspirace z @the ketobible

CLOUD BREAD

1 porce 3g sacharidů

5 vajec
200g smetanového sýru (použila jsem Mascarpone)
sůl

Troubu předehřejte na 160st. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků s půl lžičkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte společně se sýrem do pěny a spojte se sněhem. Plech vyložte pečicím papírem, z těsta tvořte malou naběračkou placky. Pečte cca 25min.

Náplň si zvolí každý sám, já jsem plnila mozzarellou, sušenou šunkou, pestem, polníčkem a rajčaty.

Inspirace z Jíme zdravě

BRIOŠKY

3 hrnky strouhané mozzarrely(Lidl)
1 Lučina nebo Palouček
3 vejce
1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
1 lžička prášku do pečiva

Mozzarellu s Lučinou dáte v míse na 2min do mikrovlnky, přikryté, aby se sýry rozpustily ... kdo mikrošku nerad, rozpustí je ve vodní lázni. Rozmícháte, přisypete mouku, prášek a vejce, a důkladně promícháte a prohnětete, dokud se vše nespojí dohromady, chvilku to trvá a lepí se to jako blázen, ale vydržte.
Rozdělte na osm stejných dílů a vytvarujte briošky.
Pečte na pečicím papíru při 170st, cca 20min.

Já plnila tuňákovou pomazánkou a tvarohem😍

SLANÝ QUICHE 

Těsto:
200g špaldové celozrnné mouky
1 vejce
100g rozpuštěného másla

Vypracujeme těsto a vyplníme s ním formu. Pečeme při 180st cca 6-8 min. Vyndáme a necháme 5min vychladnout. Vyskládáme do kruhu plátky cukety a zalijeme náplní, pečeme ještě 10 až 15min při 200st.

Základní náplň:
100ml smetany
250g mascarpone
200g strouhané mozzarelly
3 vejce
sůl, pepř, česnek

Můžete přimíchat orestované kuřecí kousky, baby špenát, rajčata a na plátky nakrájenou cuketu.

TVAROHOVÉ BULKY


250g tvarohu (měkký)
2 vejce
2PL mandlové mouky
1PL psyllia
sůl, směs semínek                          (v Lidlu teď mají nové namíchané směsi v Bio koutku)

Posypeme dle libosti a pečeme při 180st. cca 30min


BANTING BREAD


Budete potřebovat 500g směs semínek a ořechů, výběr ponechám na vás, já si vybrala:

300g směs dýňových a slunečnicových semínek
150g kešu
50g pekan
3 lžíce drcených lněných semínek
3 lžíce chia
3 lžíce psyllia
1-2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce medu
50ml oleje
300ml vody

Směs ořechů a semen v mixéru rozsekejte na menší kousky. Vše promíchejte se zbylými ingrediencemi a nechte cca 20min odpočinout. Namočte pečicí papír, vyždímejte z něj vodu a rozprostřete ho do formy, naplňte směsí, pořádně ji tam napěchujte a nechte při 180st péct cca 45-50min.
Krájejte až po vychladnutí.