SALÁTY

… které nejsou jen samé lupení

TEPLÝ SALÁT S ČOČKOU BELUGA, KRŮTÍM MASEM, CUKETOU A PAPRIKAMI 

250g krůtích prsou
1 hrnek čočky beluga, namočit a vařit v osolené vodě cca 25min, přidala jsem do vody ještě bobkový list, 2 kuličky nového koření a trochu majoránky, hezky to ovoní.
1/2 červené a žluté papriky a cukety, nakrájet na kostičky
1 cibule, nakrájet najemno
2 lžíce avokádového oleje.

Na pánvi zesklovatíme cibuli na oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso a cca 8min opékáme, přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme dalších pět minut. Smícháme s uvařenou čočkou a salát je hotový.

LETNÍ SALÁTEK


1 avokádo
100g jahod
100g lístků čerstvého špenátu nebo ledového salátu nebo cokoliv jiného zeleného
hrst kešu ořechů
sezamová semínka, sůl, pepř

Vše nakrájet, promíchat, okořenit a osolit, k tomu si ogrilujte plátek kvalitního masa (krůtí, kuřecí nebo lososa)

Můžou i Ketaři od 3.kroku

MILÁNSKÉ KREVETY S LEDOVÝM SALÁTEM


1/4 ledového salátu
4 žitné nebo celozrnné chleby
sůl
250 g loupaných krevet
1 citron
4 snítky čerstvého kopru
2 lžíce panenského olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce majonézy

Krevety rozmrazte, opláchněte pod vodou a nechte důkladně okapat. Na pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte zprudka krevety a nasekaný česnek, jen dokud krevety nezrůžoví . Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou a smíchejte s majonézou.
Na plátky chleba poklaďte natrhaný ledový salát a navrstvěte na něj krevety. Přizdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo jinými bylinkami.